älgjakt

Älgjakten är utan tvekan den populäraste jakten vi har i Sverige. Jakten kan bedrivas med drevkedja, som löshundsjakt eller som passjakt. Varje år fälls cirka 100 000 älgar i landet och svenska jägare vallfärdar till skogen - I norrland redan första måndagen i september och i övriga Sverige, andra måndagen i oktober. Då sker nämligen älgjaktspremiären. Här återfinns jaktreportage och jaktnyheter Jaktjournalen publicerat och som berör älgjakten på ett eller annat sätt.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼
ANNONS ▼

Älgjagande Fredrik och Sixten fick sin första björn

Tre av de björnar som på måndagen fälldes i Västerbottens län sköts av älgjägare. En av dem som lyckades var Fredrik Jansson, som fick skjuta sitt livs första björn för jämthunden Ballras Sixten. – Jag får aldrig en sådan här hund igen, säger Fredrik.
ANNONS ▼

Jaga med JJ – Vinnarna av skogsfågeljakt och älgjakt är dragna

Redan nästa vecka kommer två glada Jaktjournalenprenumeranter få följa med Jonas Seger och hans jaktkompisar ut på skogsfågeljakt med stående fågelhund. Vi ringde upp Sandra Hannu från Hälleström som tillsammans med Oliver Gustavsson från Bureå ska hänga med och jaga tjäder och orre med Jonas vorstrar. Hur känns det? – Jag vart gode förvånad. Det