älghund

ANNONS ▼

Jätteintresse för Tracker Lady

Charlottenberg (JJ) Hundpejltillverkaren Trackers arrangemang av höstens älghundmästerskap för damer har väckt ett jätteintresse. Redan nu har över 300 damer anmält sig till mästerskapet.
ANNONS ▼

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Älghund-SM 2018 arrangeras i Dalarna

Kläppen (JJ) I höst är det Dalarnas Älghundklubbs tur att arrangera SM för älghundar. Och klubben har nu bestämt sig för att lägga tävlingscentrum vid Kläppens Skidanläggning, cirka 15 kilometer söder om Sälen.
ANNONS ▼

Film: Se älgarna som söker upp älghunden Casper

Värmland (JJ) Älgar i värmländska Gunnarskog har sedan en månad tillbaka sökt upp Kent Augustssons gråhund Casper. Flera gånger per dag kommer de och hälsar på och ställer sig vid hundgården för att bli utskällda. – Jag skrämmer iväg dem och då håller de sig borta en timme eller två. Sedan kommer de tillbaka, berättar Kent Augustsson som filmat de märkliga älgarna.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Mamima Jakt utökar med älghägn

Östra Ryd (JJ) Mamima Jakt har i många år erbjudit träning på vildsvin för jakthundar. Nu skaffar Lars och Michael Schepler älgar och bygger tre nya hägn.