Ersätts för rovdjursrivna lamm

Norrköping (JJ) En fårägare på Vikbolandet får 6 000 kronor i ersättning av Länsstyrelsen för sex rovdjursrivna lamm.

Den 7-8 september ska lammen ha rivits på en gård i Dagsberg på Vikbolandet. Den 8 september besiktades skadorna av en besiktningsman från Länsstyrelsen, och en vecka senare skickade fårägaren in en ansökan om ersättning.

Länsstyrelsen anser att 6 000 kronor är en skälig ersättning för de sex rivna lammen, i enlighet med vad som yrkades i ansökan.

Enligt den så kallade viltskadeförordningen får Länsstyrelsen, i mån av tillgång på medel, utbetala ersättning för bland annat viltskador, rapporterar Norrköpings Tidningar.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser