Erlandsson kritiskt till ny vargutredning

Stockholm (JJ) Centerpartisten och förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson riktar kritik mot att regeringen nu återigen vill utreda licensjakten på varg.

Erlandsson anser att regeringen med den här utredningen äventyrar det system om licensjakt som alliansregeringen beslutade om och som gav möjlighet till jakt i vinter.

Skälet till att regeringen nu vill utreda frågan om licensjakt är att man anser att det vetenskapliga underlaget för vargstammens storlek hanterats på ett tveksamt sätt och vill ha en ny analys av stammens sårbarhet, uppger SVT Kronoberg.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser