Erik Hamberg fällde hanbjörn

Dockstad (JJ) Älgjakten pågår för fullt i Norrland. En älgjägare utanför Dockstad upptäckte dock en björn på passet, men kom inte åt att skjuta. Då bestämde man sig för att ringa efter Robert Salomonsson, Borgafjäll och hans björnhundar.

Årets sista björn på licensjakten i Västernorrland fälldes utanför Dockstad. Fr v Nathalie Jonson, skytten Erik Hamberg, Robert Salomonsson och Per-Johan Bergfors.

Älgjägarna hade postat ut i skogarna utanför Docksta i Västernorrland. Med fokus på älgjakt blev det plötsligt ändrade planer när en av passkyttarna skymtade en björn. Man saknade själva duktiga björnhundar och nu var goda råd dyra, en björn fanns kvar på licensen…

Man fick tag på Robert Salomonsson, Borgafjäll, som höll på att packa för att åka till Norrbotten. Efter någon timme var Robert på plats.

– Jägarna satt kvar på sina pass när jag kom och jag släppte på Turbo och Urak på spåret. De spårade i fyra kilometer innan de hittade björnen. Då blev det upptag och gångstånd ned mot Erik Hamberg, Dockstad, som kunde fälla björnen, berättar Robert.

Björnen var en hane på 90 kg.

 

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser