En till häktad i ”jakthärvan”

Norberg (JJ) En femte man som misstänks för illegal vargjakt häktas efter beslut i Svea hovrätt.

Västmanlands tingsrätt upphävde att mannen anhållits i sin frånvaro. Rätten nekade också åklagarens begäran om häktning.

Men nu har Svea hovrätt överprövat saken och beslutar att mannen ska häktas.

Han är misstänkt för förberedelse till grovt jaktbrott, grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förgöring vilket bygger på att gift uppges ha hittats hemma hos mannen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser