En till häktad i ”jakthärvan”

Norberg (JJ) En femte man som misstänks för illegal vargjakt häktas efter beslut i Svea hovrätt.

Västmanlands tingsrätt upphävde att mannen anhållits i sin frånvaro. Rätten nekade också åklagarens begäran om häktning.

Men nu har Svea hovrätt överprövat saken och beslutar att mannen ska häktas.

Han är misstänkt för förberedelse till grovt jaktbrott, grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förgöring vilket bygger på att gift uppges ha hittats hemma hos mannen.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser