En person har saboterat alla jakttorn?

Jämtland(JJ) Polisen misstänker att det är en enda person som saboterat över 100 jakttorn i Jämtland.

Sabotagen har begåtts nattetid och gör polisens arbete svårt. Under det senaste året har över 100 jakttorn saboterats.
– Av dem är det kanske tre platser där vi känner att vi kommer kunna driva vidare ärendet, säger Agneta Brovinius, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, till Aftonbladet/aftonbladet.se.

Den misstänkte mannen var anhållen förra sommaren. Mannen har dock nekat till brott i förhören med polisen.
Det här rapporterar Aftonbladet/aftonbladet.se.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser