En frisläppt i ”jakthärvan” – berättar i Jaktjournalen

Västmanland (JJ) En av männen i "jakthärvan" frigavs på måndagen. – Allt jag fått veta är vad ett hemligt vittne sagt, berättar mannen för Jaktjournalen.

Ett hemligt vittne berättar om värmepannan på sågverket i Karbenning. Foto: Mikael Moilanen

Han var på väg i ett privat ärende till en annan av de inblandade förra fredagen. Där möttes han av upp stort polisuppbåd.

– Sedan kom det en polis och sa att jag skulle med till Stockholm. På kvällen fick jag veta att jag var misstänkt för grovt jakthäleri och blev inlåst, berättar mannen.

Ett hemligt vittne

Poliserna har hållit tre-fyra förhör med honom, annars har han suttit isolerad i sin cell. Några reella bevis har aldrig presenteras för honom, det har endast refererats till ett hemligt vittne.

– Det är nåt vittne som säger att jag hjälpt någon att bära in en stor hund till pannan. Det fick jag sitta tio dagar för, i isoleringscell. Skitkul, säger mannen ironiskt.

Han har inte en aning om vem det hemliga vittnet kan vara.

– Det är jag också lite nyfiken på, vem det är. Men det kommer jag kanske få reda på så småningom, säger mannen.

”Har ingenting med pannan att göra”

Den stora pannan ligger på sågverket i Karbenning och mannen förnekar brott.

– Jag har ingenting med pannan att göra – jag vet inte hur den fungerar ens en gång. Jo, jag vet väl att man har in bränsle i ena ändan och så kommer det rök i en andra, säger mannen.

Från början var det tänkt att det skulle bli nya häktningsförhandlingar. De var planerade till måndagseftermiddagen, men istället försattes mannen på fri fot på förmiddagen.

– De öppnade celldörren och sa att jag skulle få åka hem. De har inga bevis och de har de väl förstått eftersom jag blev släppt, säger mannen.

Han har varit helt isolerad från omvärlden i tio dygn och varit förvisad till en galonmadrass.

Lakan på en galonmadrass

– Har du försökt få fast ett lakan på en galonmadrass? undrar mannen sarkastiskt.

Vad tänker du om det som hänt?

– Ja du, jag har inte landat ännu. Det kommer att ta en stund innan man kommer över det här.

Han har fått alla vapen, datorer och telefoner beslagtagna av polisen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@gmail.com
070 – 744 18 21
AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser