En frisläppt i ”jakthärvan” – berättar i Jaktjournalen

Västmanland (JJ) En av männen i "jakthärvan" frigavs på måndagen. – Allt jag fått veta är vad ett hemligt vittne sagt, berättar mannen för Jaktjournalen.

Ett hemligt vittne berättar om värmepannan på sågverket i Karbenning. Foto: Mikael Moilanen

Han var på väg i ett privat ärende till en annan av de inblandade förra fredagen. Där möttes han av upp stort polisuppbåd.

– Sedan kom det en polis och sa att jag skulle med till Stockholm. På kvällen fick jag veta att jag var misstänkt för grovt jakthäleri och blev inlåst, berättar mannen.

Ett hemligt vittne

Poliserna har hållit tre-fyra förhör med honom, annars har han suttit isolerad i sin cell. Några reella bevis har aldrig presenteras för honom, det har endast refererats till ett hemligt vittne.

– Det är nåt vittne som säger att jag hjälpt någon att bära in en stor hund till pannan. Det fick jag sitta tio dagar för, i isoleringscell. Skitkul, säger mannen ironiskt.

Han har inte en aning om vem det hemliga vittnet kan vara.

– Det är jag också lite nyfiken på, vem det är. Men det kommer jag kanske få reda på så småningom, säger mannen.

”Har ingenting med pannan att göra”

Den stora pannan ligger på sågverket i Karbenning och mannen förnekar brott.

– Jag har ingenting med pannan att göra – jag vet inte hur den fungerar ens en gång. Jo, jag vet väl att man har in bränsle i ena ändan och så kommer det rök i en andra, säger mannen.

Från början var det tänkt att det skulle bli nya häktningsförhandlingar. De var planerade till måndagseftermiddagen, men istället försattes mannen på fri fot på förmiddagen.

– De öppnade celldörren och sa att jag skulle få åka hem. De har inga bevis och de har de väl förstått eftersom jag blev släppt, säger mannen.

Han har varit helt isolerad från omvärlden i tio dygn och varit förvisad till en galonmadrass.

Lakan på en galonmadrass

– Har du försökt få fast ett lakan på en galonmadrass? undrar mannen sarkastiskt.

Vad tänker du om det som hänt?

– Ja du, jag har inte landat ännu. Det kommer att ta en stund innan man kommer över det här.

Han har fått alla vapen, datorer och telefoner beslagtagna av polisen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@gmail.com
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser