En fjärdedel av vargarna fälldes första helgen

USA (JJ) Licensjakten på varg i delstaten Wyoming i USA inleddes i helgen. Och redan nu är 25 procent av tilldelningen fylld.

Enligt Wyoming Game and Fish Department ligger sannolikt bra väder i kombination med att jaktpremiären ägde rum under helgen, till grund för att så många vargar kunde fällas de inledande dagarna.

En talesperson för myndigheten säger också till tidningen Casper Star Tribune att vargarna har ett oskyggt beteende eftersom jakten legat nere sedan 2013. Detta gör dem till enklare mål för jägarna som är ute.

Totalt får 44 vargar fällas under jakten som får pågå året ut. I hela delstaten finns ungefär 380 vargar. Delstaten är skyldig att ha en stam på minst 100 vargar, inklusive tio revirhävdade par utanför Yellowstone och Grand Teton nationalparker samt Wind Rivers indianreservat.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser