En femte vargattack konstaterad i Skåne

Den femte vargattacken på kort tid mot får i Skåne konstaterades på tisdagskvällen. Länsstyrelsens personal tar nu ställning till om skyddsjaktsområdet ska utökas.

Den senaste attacken inträffade i Näsum i Bromölla kommun. En tacka konstaterades vargdödad på tisdagen.

15 kilometer därifrån, i Arkelstorp, inträffade en vargattack i måndags och totalt nio djur dödades eller avlivades.

Det är cirka 17 kilometer utanför skyddsjaktsområdet i Osby, där det pågår skyddsjakt. Länsstyrelsen tror att det är samma varg som dödat får i tre attacker i Osby och Visseltofta. Enligt vad Jaktjournalen erfar överväger nu länsstyrelsens personal att utöka skyddsjaktsområdet.

 

 

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼