En av vargarna i Sjundareviret skjuten

Gnesta (JJ) Tidigt på tisdag morgon dödades en av vargarna i Sjundareviret. Enligt uppgift var den på väg att angripa en hund några mil från Nykvarn. Hundägaren fällde vargen med hänvisning till paragraf 28 i jaktförordningen som innebär skyddsjakt på enskilt initiativ för att freda tam- och husdjur.

Besiktningsmän från Länsstyrelsen Stockholm har varit på plats och konstaterat att det handlar om den så kallade alfa-tiken i Sjundareviret.  Hunden undkom oskadd och angreppet skedde inte vid någon av de gårdar som den senaste tiden har drabbats av angrepp av varg.

– Vår bedömning är att tiken är fälld med stöd av paragraf 28, och djuret har nu förts till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för närmare undersökning, säger Arne Söderberg på Länsstyrelsen Stockholm i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser