En av de förrymda älgtjurarna är tillbaka i älgparken

Eksjö (JJ) För en månad sedan smet två stora älgtjurar från Älgparken i Skullaryd, mellan Eksjö och Aneby. Nu har en av dem, Sune, hittat hem igen.

Staketet på älgparken i Skullaryd trycktes för en månad sen ner när en gran föll över det. Då passade två älgtjurar, Sune och Ragnar, på att smita. Nu har Sune kommit tillbaka till hägnet.

– Sune är trött och har en stångskada efter bråk med en annan älgtjur, säger älgparkens ägare Erik Öster till SVT Nyheter Jönköping.

Det var efter ett tips som Erik Öster lyckades locka tillbaka älgen till hägnet med hjälp av kraftfoder. Älgen hade observerats omkring en mil i från älgparken.

Om den andra älgtjuren som rymde fortfarande är i livet är oklart. Älgjakten pågår för fullt. Erik Öster säger dock till SVT Nyheter Jönköping att han har varit i kontakt med jaktlagen i området.

– Sune har varit med i ett jaktlags drev, men de lät bli att skjuta honom. Jag vill tacka alla inblandade som har hjälpt till, säger han till SVT Nyheter Jönköping.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser