Emil sköt abnorm bocktrofé

Ödeshög (JJ) Efter en spännande ansmygning fällde Emil Fyhr, Motala, en råbock vid bockpremiären. Men det var först efter skottet han upptäckte vilken speciell trofé bocken hade.

Emil Fyhr fällde en mycket annorlunda råbockstrofé vid årets premiär.

Emil jagar på Hägna jaktlags mark i Ödeshögs kommun när Trehörna samhälle.

– Råbocken var i bra kondition med normal slaktvikt. Jag hade faktiskt ingen aning om att vi hade denna speciella bock på markerna, det var först efter skottet jag såg hur häftig den var, berättar Emil Fyhr för Jaktjournalen.

De tre hornstängerna mötte 24, 15 och 21 cm.

– Det intressanta är ju att det verkligen är tre horn och ingen extra tagg som man ibland kan se. För mig betyder bockjakten allt och att få chansen att skjuta en speciell bock gör mig varm i hjärtat och något jag aldrig kommer att glömma, förklarar Emil.

Tre hornstänger på samma råbockstrofé tillhör inte vanligheterna.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser