Elton segrade i Räv-SM

Joakim Johansson, Åby, segrade i årets SM för rävhundarGotland (JJ) Det blev finska stövaren Elton, ägare Joakim Johansson, Åby, som tog hem årets SM-titel för rävstövare.

SM-tävlingarna avgjordes under i stort sett perfekta förhållanden på Gotland. SM-hundarna släpptes i marker som var täckta med cirka en decimeters nysnö. Vinden var svag och temperaturen pendlade kring nollstrecket. 

Även hundarna visade sig från sin bästa sida. Tävlingen blev otroligt jämn med hela sju hundar som gick till förstapris. Bäst lyckades finska stövaren Elton, tätt följd av hemmahunden Lövskogens Chippen, en schiller som ägs av Peter Nyberg, Havdhem och finska stövaren Kilbackens Rippe, ägare Mikael Dahlström, Hallstahammar.

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser