Elstaket kan hålla vildsvinen borta från Sporrakulla gård

SIBBHULT(JJ). Det finns planer på ett elstängsel runt gårdsplanen på Sporrakulla gård för att stoppa vildsvinens framfart. Troligen blir det ett stängsel om inte kulturmiljövärdena sätter stopp för planerna.

Båe Skogssällskapet, som äger fastigheten, och länsstyrelsen funderar på lösningen med staket.
– Någonting måste göras. Vi har försökt lägga tillbaka tuvorna vildsvinen bökat upp flera gånger men det gick inte längre; man kunde inte gå på marken. Nu har vi istället grävt upp allting och sått nytt gräs som de förhoppningsvis inte ska gilla lika mycket, säger Johan Nilsson på Skogssällskapet, till tidningen Norra Skåne.

Att sätta upp elstängsel är dock inte helt omkomplicerat då man samtidigt inte vill förstöra intrycket av den gamla gåden. Men om kulturmiljöavdelningen på länsstyrelsen säger ja blir det troligen ett stängsel före vintern. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser