Elmia laddar för nya Skånska jaktmässan

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det stor premiär för den nya jaktmässan Elmia Game Fair Skåne. En renodlad jaktmässa där majoriteten av landets leverantörer kommer att finnas och visa upp årets jaktnyheter på utrustningssidan.

Här på Ellinge Slott arrangeras Skånes nya jaktmässa sista helgen i augusti.

 

 

– Vi känner ett stort stöd från jägarna och de tilltänkta besökarna. Men också från branschen som bidrar till att mässan blir intressant och möter upp besökarnas förväntningar, säger Klas Brandt, mässansvarig.

En rad kända jaktprofiler är redan klara, bland annat kommer Jocke Smålänning, Thomas Ekberg och Mikael Tham med flera.

– Vi jobbar just nu med programmet och vi har klart med flera spännande aktiviteter, men vi måste vara lite hemlighetsfulla ett tag till. På hundsidan kommer vi också att ha en rasspecial där besökarna kan stifta närmare bekantskap med just den ras de är mest intresserad av, förklarar Brandt.

Elmia Game Fair är kända för att ge skyttet utrymme. Även på Skånemässan kommer besökarna att kunna provskjuta olika hagelvapen, detta i samarbete med leverantörerna.

Jaktkläder kommer också att ta ett stort utrymme på mässan, bland annat väntas en mer modemedveten trend att slå igenom.

För de fiskeintresserade jägarna kommer en fiskelund med olika aktiviteter och leverantörer att finnas på plats.

Mässan arrangeras på Ellinge Slott den 27 och 28 augusti. Jaktjournalen deltar som officiell mässtidning.

 

 

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser