Ellinor fällde sista björnen i licensjakten i norra Dalarna | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 månader sedan björnjakten 2020
Ellinor Spånberg, här med plottiken Plotta, avslutade årets licensjakt på björn i Dalarna. Bild: Privat och Google maps
Ellinor fällde sista björnen i licensjakten i norra Dalarna
Återigen blev det familjen Spånberg som avslutade årets licensjakt på björn i norra Dalarna. Den här gången var det Ellinor som fick skjuta.
Jalle och Ellinor Spånberg är ett äkta par och tillsammans äger de plotthunden Plotta. Och så äger Ellinors son, Jimpa Lindberg kullsyskonet Rambo. – Vi fick in en synobs av en björn i Grövelsjön och kunde släppa på hundarna 20 minuter efter att björnen passerat över en väg, berättar Ellinor.

Bakpass

Under hösten har björnar som familjen jagat tenderat att komma i bakspåren i drevlöpan. Så blev det den här gången också. – Det gick runt kanske 1,5 timmar i Frönberget och sedan kom det i baklöpan och jag gick ned i knästående och gjorde mig beredd. Den markerade bra i första smällen och efter ett par stoppsmällar blev den kvar, berättar Ellinor. Det visade sig vara en hanbjörn på 93 kilo.

Tradidion

– Det var extra roligt eftersom jag 2015 sköt mitt första vilt, en björn på 92,5 kilo, för Plotta och Rambo när de var unghundar, säger Ellinor. Det har blivit tradition att familjen Spånberg avslutar björnjakten i Dalarna. I år blev det den sista björnen i norra Dalarna och den näst sista totalt i länet. – Det är nog tio år som vi fällt den sista björnen i licensjakten, säger Ellinor.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!