Eldmanifestation i protest mot rovdjurspolitiken

Kungsbacka (JJ) I helgen är det påsk, men det finns inget krav att vänta med påskbrasan. Redan på långfredagen kan ni nämligen tända en eld för att protestera mot rovdjurspolitiken i Sverige.

Tänd påskbrasan på långfredagen i stället.

Det är intresseorganisationen Rädda Jakten som tillsammans med Landsbygdsupproret uppmanar alla jägare och landsbygdsbor som drabbas av den rådande rovdjurspolitiken att tända en eld.

På Rädda Jaktens Facebooksida beskrivs evenemanget på följande sätt ”Gå man ur huse nu och ta tillfället i akt att visa ert missnöje! Tänd en eld och lägg gärna ut bilder på Facebook.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser