Ekberg vill se förbättrad vilthantering

Motala (JJ) Jägarprofilen Thomas Ekberg har tröttnat på bristfällig vilthantering efter skottet och skapar nu en serie med böcker om hur vi ska hantera viltet för att få så bra kvalitet som möjligt på köttet. Första boken om älg släpps på Elmia Game Fair.

– Det finns  gott om jägare som sköter hanteringen av viltet efter skottet jättebra. Men enligt min erfarenhet finns det ännu fler som inte gör det. Skälet till det tror jag inte är medvetet slarv. Det är ren okunskap helt enkelt, säger Thomas Ekberg.

– Jag tror att vilthanteringen skulle bli mycket bättre över lag om det krävdes en praktikperiod för de nya jägarna. Det skulle vara obligatoriskt att lära sig passa, sota och flå under jaktligt praktiska omständigheter. Idag kan du få en examen, jaktkort och vapenlicens utan att ha varit i närheten av ett fällt vilt. Något i den ekvationen känns helt fel.

Thomas Ekberg har tillsammans med författaren och fotografen Peter Ekeström skrivit boken Vilthantering med Thomas Ekberg –Älg, som ges ut av Bokförlaget Settern.

Boken som släpps på Elmia Game Fair i maj är den första i en serie på fyra böcker där de flesta viltslag vi jagar och äter finns representerade.

älgbok.jpg

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser