Ekberg och Jägare tillbaka i rutan

Kungsbacka (JJ) I drygt 23 år har duon Ekberg/Jägare producerat jaktfilmer riktade till jägarkåren och nu är det dags igen. Jaktlust säsong fem har premiär den tionde november i TV12.

Ny säsong av Jaktlust på G. Foto: Pressbild
Den 16:e augusti är råbocken lovlig och det har blivit något av ett heligt datum för den svenska jägarkåren – Vår största årliga jaktpremiär näst efter älgjakten.

Att sakta smyga runt i markerna i sensommarkvällen, spana, speja och locka utgör startskottet på jaktsäsongen för många jägare.  

Jaktlust säsong fem inleder med just jakt efter råbock. Under seriens gång kommer tittarna sedan få följa med på bland annat jakt med trädskällare efter skogsfågel, gåsjakt, jakt med drivande hund och de besöker också Skottland för klassisk jakt på hedarna efter kronhjort. I senare avsnitt så kommer de även kika lite närmare på jakt med kulvapen och skytteträning.

Jaktlust sänds i TV12 på måndagar klockan 19.30 med start den 10/11. Programserien innehåller åtta avsnitt.

Samtliga fyra tidigare säsonger kan också just nu ses fritt på Jaktlust.com

Just nu klipper Ekberg och Jägare även en hyllningsfilm om vännen och kollegan Klas Ingesson som nyligen gick bort efter en lång tids kamp mot cancer. Klas Ingesson medverkade i flera säsonger av serien Jakt & Jägarliv som producerades av Thomas Ekberg och Mikael Jägare. Filmen kommer kunna ses fritt på Jaktlust.com och Jaktfilm.se.

De två jägarprofilerna vill också uppmana jaktbranschen och jägarkollegor att skänka en slant till Cancerfonden.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser