Eftersökspengar betalas tillbaka

Stockholm (JJ) De 63 miljoner kronorna som saknas i Viltvårdsfonden eftersom Trafikverket inte ersatt eftersöksjägares kostnader kommer att betalas tillbaka.

Landsbygdsdepartement erkänner att det skett ett misstag och byråkratin kring ersättningssystemet lett till att pengarna försvunnit.

– 2010 skulle man i regleringsbrevet till kammarkollegiet ha skrivit att kollegiet skulle rekvirera pengar från Trafikverket för de här kostnaderna, det här glömts bort.  Ett rent misstag. Vi försöker rätta till det nu. Viltvårdsfonden ska inte lida någon skada, säger Tomas Dahlman, chef för Jakt-, fiske- och sameenheten till Svensk Jakt.

För att pengarna ska komma till rätta krävs en ändring i regleringsbrevet.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser