Eftersöksjägare nekades avliva trafikskadad varg | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan polisen
En förbipasserande bilist tog bild på den trafikskadade vargen som fick vänta en timme på avlivning. Foto: Privat
Eftersöksjägare nekades avliva trafikskadad varg
Värmland (JJ) Vargen som på tisdagen påkördes mellan Hasselbol och Molkom uppges ha fått lida en timme innan den avlivades. Polisen ska ha vägrat låta en eftersöksjägare förkorta djurets lidande.
Svensk Jakt berättar att vargen låg svårt skadad vid sidan av vägen och hasade sig fram med hjälp av sina framben. Polisen hade skickat en specialutbildad eftersöksjägare. Dessa specialister är få och kan ha lång resväg och i detta fall drog saken ut på tiden. En annan eftersöksjägare passerade och ringde polisen och bad att få avliva vargen. Detta ska personal på polisens ledningscentral i Örebro, som har det regionala ansvaret, ha sagt nej till.

”Människor grät”

Människor började samlas på platsen och man tog kort på vargen. – Jag har fått berättat att det stod personer i vägkanten och grät för de tyckte så otroligt synd om vargen och bad jägaren skjuta den, vilket han alltså inte fick för polisen, berättar Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, för Svensk Jakt. När vargen legat i vägkanten i cirka en timme ringde eftersöksjägaren på platsen en annan polis. Denne tog omedelbart beslut om avlivning. Ytterligare 20 minuter senare uppges polisens utsända eftersöksjägare ha anlänt. En första snabb bedömning på olycksplatsen var att vargen vid olyckan skadats svårt i ryggen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!