Ingen polisutredning om oaktsamma trafikanter under trafikeftersök | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
3 veckor sedan
Ingen polisutredning om oaktsamma trafikanter under trafikeftersök
Trots videobevis: "Uppenbart att brottet ej går att utreda"

Eftersöksjägaren Fredrik Eriksson fick under söndagen avbryta ett trafikeftersök då flera bilar kommit otäckt nära honom och förstörde varningstält och ljuspuckar. Men polisen har redan lagt ner förundersökning om brott.

Jaktjournalen rapporterade om händelsen i tisdags. Eftersöksjägaren Fredrik Eriksson var ute på trafikeftersök utanför Sveg i Jämtland när han fick ge upp sökandet efter rådjuret då han kände sig osäker i trafiken. Hans varningstält och två ljuspuckar hade körts sönder, och flera bilar kom fort mot honom när han arbetade ute i vägen med varselväst.

När Fredrik hade avbrutit eftersöket anmälde han händelsen till polisen som gick ut med uppmaningen till trafikanterna att sakta ner när de ser trafikeftersök. Men förundersökningen om brott la de ner dagen efter anmälan.

”Polisen har inte hört av sig”

– Det gällde skadegörelse och vårdslöshet i trafiken men de skriver att förundersökningen är nedlagd för att det var uppenbart att brottet ej gick att utreda. De sa att de skulle höra av sig om de ville ha in filmen, men den har de inte bett om och regnumret på bilen har de fått, säger Fredrik

Fredrik är besviken på polisen. Han har erbjudit dem att skicka filmen där en bilförare gör en omdömeslös omkörning och passerar Fredrik i hög hastighet trots att Fredrik bar varselväst och föraren hade varningstält och ljuspuckar 350 meter innan.

– Varför ska man jobba åt polisen med trafikeftersök när man nu blir totalt ignorerad av dem?

Fredrik har fått stöd från polisen inom eftersöksorganisationen och hoppas på att utredningen kommer att tas upp igen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!