Eftersök av björn avslutades

Boden(JJ) Under natten till lördag körde en bilist på en björn norr om Boden. Eftersök sattes in men avslutades under eftermiddagen då björnen bedömdes vara oskadd.

– Efter att vi fått larmet tog vi kontakt med jägare och viltvårdare som är speciellt utbildade i att spåra och leta reda på björnar. De har förberett sig och är nu ute och letar, förklarade Mikael Norén för Aftonbladet/aftonbladet.se under lördagen. 

Eftersöket avslutades dock under lördag eftermiddag eftersom bedömningen var att björnen troligen var oskadd. Bedömningen grundades bland annat på att bilen körde i låg hastighet och inte fick några skador vid kollisionen.
Det här rapporterar Aftonbladet/aftonbladet.se.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser