Uppdaterad. Efterlysning: Roger Bäcks plotthund nu borta i sex dagar

Svaningen (JJ) Björnjägaren och artisten Roger Bäck, Östersund, har fått en mardrömsstart på björnjakten. Redan andra dagen försvann två av hans hundar när de jagade björn. Fortfarande har han borta sin bästa hund - Rajo.

Roger har nu haft borta sin bästa hund i sex dagar.

Roger Bäck jagar väster om Svaningen i Ströms Vattudal. Den 22 augusti försvann hans unghund och rutinerade plotthund Rajo med en stor björn. Klockan 24.00 hörde han hundarna i fast ståndskall, i går kom unghunden tillbaka, men Rajo är fortfarande borta.

En svart plotthund med ett floroserande grönt halsband med en Garminpejl.  I en telefonintervju berättar han vad som kan ha hänt.

Ring polisen i Strömsund om Du har uppgifter.

Uppdaterad 29/8, kl 18.41: Natten till idag fick Roger Bäck tillbaka sin plotthund Rajo, 6 år. Hunden återfanns på jackan. Men runt halsen satt en rep (Runlock) och hunden uppvisar även andra skador.
– Det ser ut som om någon bundit ihop frambenen på Rajo, han har identiska skador på tassarna. Nu kommer jag att göra en polisanmälan. Det här är rent sabotage, säger Roger Bäck till Jaktjournalen.

I morgon kommer vi att uppdatera igen med bilder på Rajo, repet och de skador han fått.

Under tiden han varit borta har han inte fått mat, han är nu mycket mager.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser