Efter misslyckad licensjakt – söker skyddsjakt på 15 järvar

Licensjakten misslyckades och nu söker tre samebyar skyddsjakt på 15 järvar inom det område där licensjakten var tillåten.

Tre samebyar söker skyddsjakt på 15 järvar i Jämtland. Foto: Gettyimages

SVT Jämtland rapporterar om den misslyckade licensjakten på järv som var tillåten från 28 november till 31 december. Ingen järv sköts.

Jaktjournalen har rapporterat om problemen med järvjakten här.

Nu söker samebyarna Tåssåsen, Handölsdalen och Mittådalen skyddsjakt på 15 järvar.

Länsstyrelsen har inte beslutat hur det blir med den sökta skyddsjakten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼