Efter misslyckad licensjakt – söker skyddsjakt på 15 järvar

Licensjakten misslyckades och nu söker tre samebyar skyddsjakt på 15 järvar inom det område där licensjakten var tillåten.

Tre samebyar söker skyddsjakt på 15 järvar i Jämtland. Foto: Gettyimages

SVT Jämtland rapporterar om den misslyckade licensjakten på järv som var tillåten från 28 november till 31 december. Ingen järv sköts.

Jaktjournalen har rapporterat om problemen med järvjakten här.

Nu söker samebyarna Tåssåsen, Handölsdalen och Mittådalen skyddsjakt på 15 järvar.

Länsstyrelsen har inte beslutat hur det blir med den sökta skyddsjakten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser