Edvin fällde både räv och lo

Kalix (JJ) 20-årige Edvin Lidén är en hängiven jägare som gärna jagar räv. I fredags natt blev vakpasset ovanligt lyckat, först sköt han en räv och i gryningsljuset kom även ett lodjur till åteln.

Jaktglädje. Edvin Lidén sköt först säsongens 30:e räv och sedan ett lodjur.

I fredags natt var Edvin Lidén, från Stråkanäs, Kalix på jakt efter sin 30:e räv för säsongen. En trafikdödad älg var placerad 50 meter från hans vakkoja på hemmamarkerna.

Vid 02-tiden på efternatten såg han en skugga komma smygande, precis som han hoppats. Räven anade ingen fara utan kom fram till åteln. Någon minut senare hade Edvin skjutit sin 30:e räv!

Men Edvin är en erfaren jägare och vet att det kan löna sig att sitta kvar. När gryningsljuset kom ett par timmar senare fick han plötsligt syn på ett lodjur som var nyfiken på åteln.

– Jag hajade till lite grann när upptäckte lodjuret, det var första gången jag haft lo på åteln. Men jag vet att det stryker omkring lo i trakterna. Lodjuret var väldigt nyfiket på räven som jag skjutit, den krafsade på rävkroppen och efter en stund tog jag skott, berättar Edvin.

– Besiktningsmannen bedömde det till en årsunge, vikten var 12,5 kg. Och det sista tilldelade av tre i det område jag tillhör, förklarar Edvin som fortsätter att jaga räv och hoppas naturligtvis på fler rävar både på vak och lock.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.
ANNONS ▼