Edselevargen har träffat en hona

Edsel (JJ) Varghannen som under två år hållit till väster om Edsele, på gränsen mot Jämtland har troligtvis fått sällskap av en hona. – Det kan ju betyda att det blir en kull valpar där framåt våren och försommaren, säger rovdjurshandläggaren Lars Wiklund på länsstyrelsen i Västernorrland.

Länsstyrelsen är intresserad av att hitta DNA från honan för att veta om hon kommer från Finland och har viktiga genetiskt gener med sig.

Samtidigt kan parbildningen även innebära stora problem för renskötseln om vargarna stannar kvar i renbetesområdet. När det gäller varghannen har det redan under två perioder beslutats om skyddsjakt mot honom, skriver tidningen Ångermanland.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser