Dyrt rådjur för bilist

Motala (JJ) En bilist som inte anmälde en krock med ett rådjur till Polisen krävs nu på drygt 15 000 kronor. Händelsen har nämligen lett till åtal.

Det var i december en man i 60-årsåldern kolliderade med ett rådjur mellan Fornåsa och Klockrike i Östergötland. När man konstaterat att djuret var dött och låg på platsen åkte han vidare utan att ringa in olyckan till Polisen. Först på eftermiddagen ringdes olyckan in. Då av mannens chef, eftersom det var med företagets bil mannen krockade.

Nu har åtal väckts mot föraren som riskerar 15 300 kronor i böter eftersom han brutit mot jaktlagen. Mannen som körde bilen erkänner brottet, rapporterar Motala och Vadstena tidning.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser