Dyrt kartlägga spridning av dvärgbandmask

SKARABORG(JJ). Det är dyrt att kartlägga den eventuella spridningen av dvärgbandmasken. Därför begär Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, cirka 3,8 miljoner kronor i extra anslag från landsbygdsdepartementet.

Totalt behöver omkring 3 000 rävar undersökas och den totala kostnaden för att analsyera en räv ligger på cirka 1 895 kronor. 

SVA har fått ett regeringsuppdrag att göra en kartläggning i landet av den eventuella spridningen av dvärgbandmasken.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Skaraborg.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser