Dyr skyddsjakt på Sjundarevirsvarg

Gnesta (JJ) Hittills har skyddsjakten på en varg i Sjundareverit kostat 200 000 kronor. Skyddsjakten beviljades den 3 maj och har inte gett något resultat än.

Den höga kostnaden beror bland annat på att jaktlaget som skyddsjagar vargen ersätts med 10 000 kronor i veckan för sin uppgift, rapporterar Svt nyheter.

Skyddsjakten är problematisk eftersom den innehåller restriktioner vilket försvårar för uppgiften för jägarna.

– Jag har tappat tron på det här litegrann. I alla fall med de villkor vi har nu, säger Anders Broby som är jaktledare till Svt.

Han tycker att jägarna borde få lov att använda drivande hundar för att komma åt vargarna. Jägarna har under skyddsjakten sett varg men inte lyckats få några lägen.

Jakten får pågå fram till och med 30 november.

 

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser