Dumpade djurkroppar i industriområde

Trollhättan (JJ) Bara ett stenkast från den gamla Saabfabriken i Trollhättan har flera döda vildsvin påträffats. Infarten till Hedeäng motorbana har i det närmaste använts som en slaktplats.

Under vårvintern har flera makabra fynd gjorts på Stallbacka industriområde, vid infarten till Hedeäng mototrbana i Trollhättan. Två oflådda och skjutna vildsvin, däribland en större sugga samt ett älghuvud och ett vildsvinsskinn har dumpats intill vägen.

Vildsvinssuggan hittades strax efter påskhelgen. Det fanns kulhål i kroppen och jägare som undersökt vildsvinet tror inte djuret blivit påkört utan istället jagats.

En polisanmälan har upprättats men den här typen av ärenden är ofta svåra att utreda.

– Normalt sett har markägare bra koll på vad som händer på deras marker och någon borde ha sett eller hört något. Men det finns inte några vittnesuppgifter eller spår att gå efter. Ärendet är därför synnerligen svårutrett, säger Martin Svedberg, chef på polisens samordningsenhet i Vänersborg till TTELA.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser