Drygt 23 miljoner till viltprojekt

Skogsstyrelsen utlyser 14 miljoner kronor till projekt för samarbete kring viltförvaltning och 9,5 miljoner kronor för att anordna kompetensutveckling inom ämnesområdet en viltstam i balans, meddelar Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Samarbetsprojekt kring viltförvaltning kan fokusera på åtgärder i praktiken. De kan också handla om att ta fram arbetsformer och verktyg för att öka miljönyttan och minska betesskadorna, säger Carina Berggren, stödansvarig Skogsstyrelsen.

Pengarna för kompetensutveckling är vikta för att anordna kurser och informationsinsatser om viltets påverkan på skogens olika värden. Det går också att söka pengar för att anordna kompetensutveckling om åtgärder som syftar till att öka fodermängden i landskapet.

Sista dag för att söka stöd för samarbete är den 5 december 2016. Sista dag för att söka stöd för kompetensutveckling är den 18 november 2016. Stöden ingår i EU:s landsbygdsprogram.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser