Drevermästerskapet avgjort

Ljunby (JJ) Den 19-20 november avgjordes Drever-SM utanför Ljungby. Sveriges elva bästa drevrar gjorde upp om SM-titeln.

Prispallen på drever-SM.

Mästerskapet arrangerandes av Kronobergs Dreverklubb i nära samarbete med Ljungby kommun och Laganland i Lagan.

Elva hundar från sju olika distrikt hade kvalificerat sig till SM och det var ett starkt startfält. Bland hundarna fanns flera tidigare segrare från SM och NM samt medaljörer från Småhunds-SM.

Provdagen bjöd på lugnt väder med några minusgrader samt mellan 0-5 cm snö på provrutorna. Under dagen fanns det möjlighet för hundintresserad allmänhet att följa livesändningar via Tracker och domarrapporter från skogen både på webben och på storbildsskärm inne på Jaktia i Lagan.

Resultaten prismässigt var mycket höga med 9 dubbelettor och två hundar med 1+2. Prisdrev fanns på räv, hare och rådjur. Vittringsförhållandena visade sig vara utslagsgivande med rejäl variation i egenskapspoängen som gjorde att hundarna kunde särskiljas åt i resultatlistan.

Segrade gjorde Trumslagarboställets Siri ägare Rickard Oskarsson Kalmar läns DK med 1 Rå + 1 Räv. Silvermedaljör blev Doverdalens Zazza ägare Mats Gustavsson Östergötlands DK med 1+1 Rå. Bronsmedaljör blev Duga ägare Henry Lennartsson Jämtlands läns DK med 1+2+2 Rå.

De tre medaljörerna samt fjärdeplacerade Friljusets Bea I ägare Martin Davidsson Kronobergs DK kommer att representera Svenska Dreverklubben på Nordiska Mästerskapet kommande vecka. Medaljörerna erbjuds även att representera Dreverklubben på Småhunds-SM 2018.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser