Drever vargriven utanför Edsbyn

I går morse fick Ove Jonsson, Edsbyn, sin dreverhane Zorro, svårt vargbiten. Efter en lång operation vid djursjukhuset i Falun tyder det mesta på att hunden överlever.

– Zorro var i stort sett biten över hela kroppen. Jag tror att han klarar livet, men jag vet ju inte om han kommer att fortsätta jaga, berättar Ove Jonsson, till Jaktjournalen.
I cirka en och en halv timme drev Zorro hare på marker norr om Ryggesbo inom Ovanåkers östra vvo.
Plötsligt tystnade drevet och Ove sökte upp hunden med hjälp av pejl.
– Hunden kom ut på en väg och jag såg direkt att han varit attackerad. Det här var den första vargattacken på hund inom Ovanåkers Östra vvo. Nu kan man aldrig vara säker i fortsättningen när man går ut och jagar med hund.
Länsstyrelsens besiktningsman har angett varg som trolig orsak till skadorna på hunden.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser