Drever vargdödad

Kungsbacka (JJ) En svensk och norsk jaktchampion dödades av varg utanför Bengtsfors i lördags, mitt under pågående rådjursdrev.

Rapporter om vargtagna jakthundar inleder det nya året. På nyårsafton blev två hundar i Värmland attackerade av varg i Värmland. I lördags skedde en ny attack lite längre söderut.

En mycket välmeriterad dreverhanne attackerades och dödades under pågående rådjursdrev, rapporterar Svenska Jägareförbundet Västra Götaland Väst på sin hemsida.

Attacken inträffade i Laxarby utanför Bengtsfors i Dalsland. Där finns i dagsläget inget kvalitetssäkrat revir men etablering misstänks.
 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser