Drever lodjursangripen

Ett lodjur skadade en drever i lördags vid småviltsjakt på Spekedskogen utanför Arvika i Värmland.

Husse, Leo Haglund, var ute och jagade småvilt på lördag morgon. Drevern Isor, två år, gjorde en lov på cirka 200 meter.
Allt var tyst. Tills plötsligt..
– Han skrek så hjärtskärande. Det var sju gånger värre än när han får vittring på hare.
Husse slängde ryggsäcken och sprang, rädd att det skulle vara vargen. Leo var röd i ansiktet av blod och veterinären skrev ut penicillin för en vecka. Ena örat är omplåstrat och enligt husse har han rivsår även inne i munnen.

En besiktningsman från länsstyrelsen var där och konstaterade att det var loangrepp.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser