Drev-SM för basset nästan ett KM för Ingemar

Värmland (JJ) I morgon fredag avgörs Drev-SM för basset och det blir nästan ett kennelmästerskap, KM, för Ingemar Olofsson och Kärråsens kennel. Han har fött upp tre av SM-hundarna och äger fadern till en fjärde.

Ingemar Olofsson i Hagfors med sin senaste jaktchampion Kärråsens My Name Is Martha. Foto: Privat

Kärråsenhundarna i startlistan är hans uppfödning. Dessutom är Smebäckens Valdemar efter Ingemars hane Kärråsens Äcko.

– Det är väl rätt så bra, säger Ingemar och skrattar högt.

– Nej, skämt åsido, bred inte på för mycket nu. Alla hundar som deltar är mycket bra, de bästa i sina lokalavdelningar, säger Ingemar Olofsson.

Tävlingen direktrapporteras

Sex hundar kommer till start och tävlingen blir speciell på ytterligare ett sätt – samtliga kvalificerade hundar är av rasen petit basset griffon vendeen.

Det är Svenska bassetklubbens lokalavdelning mellan som arrangerar tävlingen, som hålls ute på Värmlandsnäs.

– Området är förskonat från varg. Vi har också kollat med alla markägare och det finns inga vargrapporter, berättar ordförande Ulrik Fauhlér.

Arrangörsstaben direktrapporterar tävlingarna både på sin hemsida och facebooksida. Där går det att följa de tävlande hundarna från klockan 8.

De startande ekipagen är:
Martin Sixtensson, Mellan, Kärråsens Qrille
Jan-Erik Jönsson, Mellan , Smebäckens Valdemar
Jimmy Öhnstedt, Nord Östra, Kärråsens Glimmra
Tarjei Bråtveit, Syd, Mörka Skogs Kyrre Caspersson
Jan Karlsson/Daphne Blomstrand, Väst, Urstorpabyns Cleopatra
Göran Nilsson, Öst, Kärråsens Greisen

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser