Drar tillbaka skyddsjakten – den vita älgen får leva

Arvika (JJ) Polisen beslutade i dag att dra tillbaka skyddsjaktsbeslutet på den vita älgen. Ett beslut som vållat stora protester.

I går berättade kommunalrådet i Eda, Hans Nilsson att han kunde tänka sig agera mänsklig sköld om den vita älgen skulle jagas. Men han är inte ensam om att att reagera starkt på skyddsjaktsbeslutet Polisen i området tog häromdagen.

På sociala medier formligen kokar missnöjet över beslutet.

Nu har Polisen gjort en kovändning och Aftonbladet rapporterar att någon jakt inte längre är aktuellt eftersom Polisen inte mottagit några mer anmälningar den senaste veckan på att älgen skulle uppträtt aggressivt.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser