Dramatsik jakt vid björnide

Hede (JJ) I förrgår blev det minst sagt dramatiskt när Rasmus Boström och hans kompis Peder Egnell, Stockholm, skulle skjuta en björn på ståndskall för Oryx.

Plotthunden Oryx jobbade hårt med björnen men det tog tid att komma till avslut.

– Vi var inne på ståndet flera gånger utan att komma till skott och sedan drog björnen iväg upp i fjällkanten och där blev det ståndskall på nytt.

Redan från början var planen att Peder Egnell skulle få skjuta och Rasmus skulle sköta filmkameran. När de smög fram försiktigt mot ståndskallet upptäckte de att björnen krupit in mellan några klippblock.

– Det blev svårt att komma åt björnen med ett säkert skott. Oryx attackerade hela tiden och björnen svarade med mottattacker. Men till slut gjorde björnen ett utfall som fick Oryx att backa lite mer än tidigare och då kunde Peder skjuta björnen, samtidigt som jag filmade, en jäkligt häftig upplevelse, berättar Rasmus.

– När vi tittade lite mer upptäckte vi att det var ett ide längre in bland klippblocken, här var det bäddat och hemtrevligt.

Grattis, kan vi visa filmen för våra Jaktjournalen-läsare?

– Va, filmen?

– Ja, just det, landets mest aktiva jägare läser Jaktjournalen!

– Ja, det får jag väl försöka ordna. Jag har tänkt att filmmaterialet ska ingå i vår nästa björnfilm, men ett litet klipp kan jag bjuda på. Men jag måste få stunder att plocka ut klippen. Jag hör av mig, lovar Rasmus.

Så håll koll på Jaktjournalens sociala medier, nu händer det mycket.

Peder Egnell, Stockholm, fick skjuta en björnhona på 75 kg vid ett ståndskall intill ett ide. Foto: Rasmus Boström.

Är du också ute på björnjakt. Skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94.
Du kan också följa oss på Facebook och Instagram och naturligtvis i tidningen.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser