Dovhjortarna förstör grödor

Lid (JJ) En gård i Lid utanför Nyköping söker dispens för att skjuta fler dovhjortar.

Under ordinarie jakt har 149 djur skjutits de senaste tre åren. Trots det sker omfattande skador från dovhjort på gårdens marker. Ibland kan 150 dovhjortar ses på fältet.

Dessutom, skriver sökanden, medför det hårda betestrycket att älgarna saknar föda och ger sig på små tallplantor. Något som gör det omöjligt att odla tall på ett hygge med tallmark.

Skrämselskott har inte hjälpt. För att minska skadorna söker markägaren dispens för att skjuta tio kalvar eller ungdjur.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser