Dött lodjur hittat utanför Edsbyn

EDSBYN(JJ). Ett dött lodjur har hittats strax utanför Edsbyn. Det är oklart vad som orsakat lodjurets död, men polisen misstänker inget jaktbrott. Djurkroppen har skickats till Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, för utredning.

Lodjuret hittades i söndags vid en skogskant i Ullungsfors, strax utanför Edsbyn.
– Det finns i alla fall inga yttre tecken på att lodjuret ska ha blivit utsatt för en olycka eller något jaktbrott. Det görs därför ingen brottsutredning kring lodjuret. Ett lodjur kan förstås dö av många andra orsaker som att den fått i sig något olämpligt exempelvis. Vad som hänt med det får man titta närmare på vid SVA dit det skickats, säger Sven Lind, vid Bollnäspolisen, till tidningen Ljusnan.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser