Dött lodjur hittat i säck

Småland (JJ) Ett kadaver efter ett lodjur har påträffats i en sopsäck i Småland.

Ingen förundersökning är i nuläget inledd. Arkivfoto: Mikael Moilanen

SVT regionalt berättar att fyndet gjordes under söndagen mellan Urshult och Ryd i Tingsryds kommun. Polisen har konstaterat att skelettdelar i en sopsäck kommer från lodjur.

Smålandsposten var först med nyheten och ärendet rubriceras nu som misstänkt tjuvjakt. Någon förundersökning är dock inte inledd.

– Man har bedömt att det inte finns särskilt mycket att gå på, men vi kan alltid ta upp ett ärende om det framkommer nya uppgifter, säger Christine Bergkvist Björklund på polisen till SVT Småland.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Annonser