Döms för skott som träffade jaktguide

Norrbotten (JJ) En italiensk fågeljägare döms för att han skjutit en jaktguide i ansiktet med hagelbössa.

Norran, som citerar Piteå-Tidningen, berättar om händelsen i Arjeplogsfjällen 2016. En skelleftebo guidade en grupp fågeljägare och gick bakom dem.

När en tjäder flög upp vände sig den 70-årige italienske fågeljägaren om och sköt två skott

Skelleftebon träffades i ansiktet av båda hagelsvärmarna och fick bland annat frakturer i tinningsbenet, ögonhålan och underkäken samt nedsatt syn och hörsel.

Böter och rättegångskostnader

Jägaren som sköt menar att det var en ren olyckshändelse men det håller inte tingsrätten med om. Mannen döms för allvarlig försummelse och brottet klassas som grovt.

Mannen har inte velat uppge sin inkomst men tingsrätten finner att han torde leva under goda ekonomiska förhållanden, eftersom han har råd att resa runt i Europa och jaga.

Därför ska mannen betala 80 dagsböter a 300 kronor, totalt 24 000 kronor. Han döms också att betala sina omkostnader för rättegången, 67 500 kronor.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser