Dömdes för jaktbrott och jakthäleri – Hovrätten sänker straffet

En 65-årig man som dömdes av tingsrätten för både jaktbrott och jakthäleri får nu straffet sänkt av Hovrätten i nedre Norrland.

Det var ett år sedan mannen som kommer från Medelpad dömdes av Tingsrätten för att ha tagit fågelägg från bon under flera års tid, skriver SVT Nyheter Jämtland. Mannen dömdes tillsammans med två andra män.

Till skillnad från Tingsrätten friar Hovrätten mannen från jaktbrottsåtalet, eftersom de menar att det inte går att styrka detta. Däremot menar Hovrätten att mannen gjort sig skyldig till jakthäleri. Straffet sänks från åtta till sex månader.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser