Dömdes för jaktbrott och jakthäleri – Hovrätten sänker straffet

En 65-årig man som dömdes av tingsrätten för både jaktbrott och jakthäleri får nu straffet sänkt av Hovrätten i nedre Norrland.

Det var ett år sedan mannen som kommer från Medelpad dömdes av Tingsrätten för att ha tagit fågelägg från bon under flera års tid, skriver SVT Nyheter Jämtland. Mannen dömdes tillsammans med två andra män.

Till skillnad från Tingsrätten friar Hovrätten mannen från jaktbrottsåtalet, eftersom de menar att det inte går att styrka detta. Däremot menar Hovrätten att mannen gjort sig skyldig till jakthäleri. Straffet sänks från åtta till sex månader.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼