Dom 2 mars om skjutna Sjundavargen

Södertälje (JJ) Åklagaren yrkar att mannen som sköt sjundavargen döms för illegal vargjakt. Försvaret vill ha honom frikänd. Den 2 mars kommer domen.

Rättegången kring den skjutna Sjundavargen avslutades vid lunch på onsdagen. Jaktjournalen har inte lyckats nå miljöåklagare Christer B Jarlås.

Mannens försvarsadvokat, Wodek Kleinwichs, anser att bevisningen även denna rättegångsdag var till hans klients fördel.

– Ett vittne som skickat ett SMS till den åtalade hördes. Hon hade skrivit till min klient ”Min hjälte” och det fick hon svara för. När folk i trakten är plågade av vargar är det lätt att de skämtar på det sättet. En sådan petitess, enligt min bedömning, tar åklagaren upp som en del i en indiciekedja, för att bevisa att min klient skulle ha bedrivit illegal vargjakt, säger Wodek Kleinwichs.

Södertälje tingsrätt meddelar dom i målet om tre veckor, den 2 mars.

– Jag hoppas att rätten redan bestämt sig, säger Wodek Kleinwichs.

Jaktjournalen söker Christer B Jarlås för en kommentar. Den här texten uppdateras under eftermiddagen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser