Doggy i Vårgårda uppköpta

Vårgårda (JJ) Idag blev det klart att litauiska investmentbolaget NDX förvärvar Lantmännen Doggy. Nya bolagsnamnet blir Doggy AB, som bland annat äger varumärkena Mjau, Doggy, Bozita och Robur.

I samband med förvärvet tillsätts en ny styrelse ledd av Lars Appelqvist, sedan 2008 vd för Kafferosteriet Löfbergs. Även Petras Jašinkas, vd för NDX, ingår i den nya styrelsen.

– Förstås ett mycket spännande uppdrag. Doggy är ett bolag med lång historik och som står för svensk kvalitet. Här finns starka varumärken och med NDX som ägare finns stora möjligheter till expansion, inte minst i Europa, säger Lars Appelqvist, som förutom sin vd-roll för Kafferosteriet Löfbergs har styrelseuppdrag i bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen och ishockeylaget Färjestad.

Doggy har en lång historia. Redan 1859 hittar man grunden till det som idag är Doggy AB då entreprenören Aron Heyman köpte Wårgårda Herrgård med tillhörande lantbruk och kvarnverksamhet. 2001 förvärvade Lantmännen Doggy.
– Möjligheter och utmaningarna är många i vår bransch. Matte och husse blir allt mer medvetna om den mat man köper till sina husdjur. Även hälsotrenderna har nått djurmatsmarknaden. Sammantaget ligger Doggy långt fram plus att vi som svenskt bolag, med produktion i Sverige, har ett välförtjänt bra rykte bland våra kunder. Våra konsumenter tycker att Doggy är tryggt, vilket är mycket viktigt. Vi på Doggy har de senaste åren arbetat hårt för att möta framtidens krav där innovation och kundfokus är viktiga ingredienser. Det arbetet kommer vi att kunna intensifiera ytterligare nu med vår nya ägare NDX, säger Fredrik Krook, sedan i våras vd för Doggy.

NDX förvärv av Doggy blev officiellt idag, torsdagen den 2 juli då man också genomför bolagets första styrelsemöte på plats på huvudkontoret i Vårgårda.
– Nu börjar arbetet tillsammans med nya ägaren och personalen på Doggy med hur vi ska utveckla Doggy ytterligare, säger Lars Appelqvist.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser