Dödsfallen i älgskogen en gåta

Idag kommer obduktionen av de båda döda älgjägarna i Dalsland att bli klar. Kanske kan den ge en förklaring till vad som hänt. Annars är förrvirringen stor, är det mord, vådaskott och självmord? Den döde jägaren i Knäred är förmodligen mördar, en stor polisinsats jagar nu mördaren.

I tisdags hittades två älgjägare döda intill en jaktstuga i Dalsland. Den ene jägaren låg död på jaktstugans veranda. Hans jaktkamrat hittades skjuten i ryggen 75 meter bort, intill en nyss skjuten älgtjur.Polisen misstänker vådaskott och självmord, men är inte säkra utan jobbar vidare med fler hypoteser.Idag väntas obduktionen av de båda männen att bli klar och förhoppningsvis ge klarhet i händelseförloppet.De båda männen hade licens på en vuxen älg, men de hade skjutit två, en tidigare på morgonen. Om det har någon roll i tragedin är osäkert.Den jägare som hittades död nedanför sitt skjuttorn utanför Knäred, i södra Halland, var ute och jagade rådjur. En rad hotelser har förekommit runt jakten i bygden och polisen har nu 13 kriminalare som jobbar för högtryck med att lösa mordet. Bland annat saknas den dödes finkalibriga studsare. Nu överväger polisen att inleda dykningar i Lagan som rinner förbi området.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser