Dödlig bockfight

Lindome (JJ) För ett par dagar sedan blev det ett fruktansvärt liv i Elov Johanssons hundgård hemma i Lindome. Han gick ut för att titta och bara 3-4 meter från hundarna slogs två råbockar på liv och död.

– Min smålandsstövare och jämthund var helt galna. Den gamla revirbocken kunde inte freda sig när en ny starkare bock gjorde anspråk på hans revir, berättar Elof Johansson.

– Den nya bocken hade stångat revirbocken i halsen och skadat honom så svårt att han dog. Halspulsådern hade gått av och en tagg hade gått ut igen genom skinnet så att de satt ihop. Den nya bocken drog omkring på den döda bocken när jag kom ut.

Elof insåg snabbt vad som hänt och sprang in efter en kniv för att skära loss bockarna.

– När jag kom ut igen hade de fastnat i en stolpe och båda bockarna låg ned. Direkt jag lyckats skära loss dem stack den nya bocken som en avlöning rakt ut i skogen igen. Ett ovanligt drama att få se så här, den gamla revirbocken som dog hade ett avbrutet horn och saknade flera tänder så utgången var kanske given, menar Elof.

Bockfighten slutade med döden för den gamla revirbocken sedan den nya stångat honom i halsen och fastnad med en tagg i halsskinnet. Foto: Elof Johansson.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser