Döda havsörnar hittades på Gotland

Gotland(JJ) Det har hittats tre döda havsörnar på norra Gotland. Fyndet gjordes i ett stenbrott i Bungenes. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott.

Örnarna ska analyseras vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. Hans Thulin, miljöbrottsutredare vid polisen på Gotland, säger till Sveriges Radio P4 Gotland att dödsorsaken först måste fastställas, men han utesluter inte att någon skjutit örnarna. Dock tror han att det i sådant fall kan bli svårt att få tag på en gärningsman. Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Gotland.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser